New skincare favorites – January 2020

Odločila sem se, da za prvo objavo tega leta napišem posodobljeno objavo skincare favorites, kjer vam bom predstavila moje nove najljubše izdelke in zakaj so mi všeč. Od teksture, vonja in do uporabe – vse najdeš spodaj!

MISSHA Black Head Off Cleansing Oil

MISSHA Black Head Off Cleansing Oil skincare
MISSHA Black Head Off Cleansing Oil

Začela bom s prvim korakom v moji negi kože in sicer s čistilnim oljem. Moj nov favorit, ki zagotovo premaga Balea Cleansing Oil je MISSHA Black Head Off Cleansing Oil. Uporabljam ga kor prvi del double cleansa, saj z njim odstranim ličila in večino površinskih nečistoč.

MISSHA Black Head Off Cleansing Oil
Olje pred stikom z vodo (levo) in po stiku z vodo (desno)

Tekstura tega olja je zelo lahka in tekoča, jaz uporabim le dve pumpici, včasih tri, če nosim močnejši makeup. Ob stiku z vodo se spremeni v mlečno teksturo. Ima prijeten vonj po limoni, ki pa hkrati ni premočen.

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser skincare
COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

Nadaljujem s starim favoritom, ker sem nad tem čistilnim gelom COSRX še vedno tako zelo navdušena, da ga iz te skincare favorites objave preprosto ne morem izpustiti. O temu čistilnem gelu sem že pisala v objavi Skincare 101, saj se mi zdi idealen za skoraj vsak tip kože. Z idealnim pH-jem med 5,0-6,0 je popoln za vsakodnevno uporabo, poleg tega pa se skoraj ne speni, zato ni skrbi, da bi iz kože očistil več, kot potrebno.

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser
Gel pred stikom z vodo (levo) in po stiku z vodo (desno)

Ima prozorno, gelno teksturo, ki se ob stiku z vodo spremeni v rahlo, belo peno. Priporočam, da si obraz čistite vsaj med 30 – 60 sekund, potem pa postopoma spirate z vodo.

MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask

MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask skincare
MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask

Naslednji produkt je maska za obraz moje ljube korejske znamke Missha. Vsebuje črno glino iz Maroka, ki poskrbi za čiščenje por in napetost kože. Primerna je tudi za suho kožo, saj je ta glina dovolj vlažilna, da iz kože ne potegne vse maščobe kot ostale glinene maske. Priporočena uporaba je od 1-2x na teden, na koži pa jo pustimo od 10-15 (in nič več, da ne izsušimo kože).

MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask
Tekstura maske

Tekstura maske je precej gosta, vendar je zelo lahko mazljiva, zato je za cel obraz ne potrebujemo veliko. Ko se posuši se tudi strdi, zato imamo občutek, kot da nam zateguje obraz. Po spiranju je koža napeta in očiščena.

LA ROCHE-POSAY Pure Vitamin C10 Serum

LA ROCHE-POSAY Pure Vitamin C10 Serum skincare
LA ROCHE-POSAY Pure Vitamin C10 Serum

Naslednji korak v negi kože je zame serum. Po veliko raziskovanja in testiranja sem sklenila, da je najbolj učinkovit Vitamin C serum prav ta, od La Roche-Posay. Vsebuje namreč čisti vitamin C, salicilno kislino in Neurosensine za obnovitev sijaja kože. Pomaga pri težavah s hiperpigmentacijo in za odstranjevanje rdečih madežev, ki jih pustijo akne.

CAUDALÍE Anti-Wrinkle Face-Suncare 30 SPF

CAUDALÍE Anti-Wrinkle Face-Suncare 30 SPF skincare
CAUDALÍE Anti-Wrinkle Face-Suncare 30 SPF

Po nanosu vlažilne kreme (sama uporabljam The Ordinary Natural Moisturizing Factors) je zjutraj obvezen nanos sončne kreme. Ne glede na letni čas in koliko časa preživimo zunaj. Je osnova v antiage negi kože. Sončno kremo moramo nanašati v dovolj veliki količini, vsaj za dolžino sredinskega prsta.

Caudalíe sončna krema za obraz je varna mineralna sončna krema, kar pomeni, da ne vsebuje toksičnih nanodelcev ki so škodljivi tako za nas kot tudi za okolje (korale, morske živali). Hkrati pa je tudi vodoodporna, biorazgradljiva in ima anti age lastnosti.

CAUDALÍE Anti-Wrinkle Face-Suncare 30 SPF
Krema preden jo razmašemo (levo) in po (desno)

Tekstura kreme je neverjetno lahka in po tem, ko jo razmažemo je čisto nevidna, kar ponavadi ni značilno za mineralne kreme. Ne pusti neželjenega belega filtra, prav tako pa se ne sveti in ne zmasti kože. Ima prijeten vonj po grozdju (saj vsebuje vodico iz grozdja) in ne oteži kože, zato je popolna podlaga za pod ličila.

Hvala za branje, to je tokrat vse o mojih novih skincare favorites. Ne pozabi mi slediti na instagramu @aliciasimonic. Se beremo naslednjič!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.